Cursussen

 Van beginners met de puppycursus tot de gevorderde met het IPO programma. Hondensportvereniging Simpelveld biedt voor ieder wat wils en draagt zorg voor training op maat. Vragen die wij veel horen bij nieuwe leden zijn:

  • Hoe corrigeer ik mijn hond?
  • Mijn hond wilt niet naar mij luisteren, wat doe ik verkeerd?
  • Help mijn hond valt uit, wat kan ik hieraan doen?

Op deze pagina worden de verschillende cursussen die aangeboden worden besproken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@hsvsimpelveld.nl.


Puppycursus

 Uw puppy is vanaf 8 weken van harte welkom op deze cursus. De maximale leeftijd van de pup is 5 maanden voor deze cursus. Samen met andere puppy’s wordt een basis gelegd van gehoorzaamheid waarbij socialisering van de pup op de voorgrond staat. Tijdens de puppy cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende elementen:

  • Socialisatie van de pups
  • Op commando laten zitten
  • Op commando laten liggen
  • Aandacht krijgen en houden van de pup
  • Meelopen aan de riem zonder te trekken

Basiscursus

Tijdens de basiscursus gaan we verder waar we gebleven zijn na het afsluiten van de puppycursus. Tijdens deze cursus van 15 lessen wordt de band tussen hond en geleider versterkt. Basiscommando’s worden veelvuldig herhaald en er wordt getraind aan het meelopen aan de riem zonder te trekken of afgeleid te worden.

Niet alleen wordt er gekeken naar hoe de eigenaar om gaat met de hond, maar ook hoe de hond omgaat met andere personen en andere honden. Belangrijk is om een sociale hond te trainen zodat hij bestand is tegen alle situaties waarin jij met je hond terecht kan komen.

De eerste les van de cursus staat in het teken van theorie. De geleider van de hond krijgt hierbij de benodigde informatie om de rest van de cursus succesvol te kunnen afronden.

De cursus wordt afgerond met een examen waarbij de band tussen de eigenaar en de hond wordt getoetst.


Voor meer vragen over bovenstaande cursussen kunt u contact opnemen via info@hsvsimpelveld.nl.