Nieuw puppygroep 2023

We gaan beginnen met een nieuwe puppygroep!
Heb je een nieuwe viervoeter waarmee je samen wilt werken om een goede band te krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuw puppycursus. In deze 10 aaneengesloten lessen werken we samen met jou en de hond aan de belangrijkste aspecten om de puppy zo gezond en goed mogelijk op te voeden.
Voorop staat de band tussen de geleider en de hond; we werken aan een relatie gebaseerd op vertrouwen welke een basis vormt voor de rest van jullie vriendschap. Op een hondvriendelijke en speelse manier werken we ook aan de basiscommando’s zoals zit, af en hier welke een voorzet geven voor eventuele vervolgcursussen. Bij elke cursus is er ruimte voor de puppy’s om onderling te spelen om ook onderlinge socialisatie te promoten en ze de ruimte te geven om van elkaar te leren.
De nieuwe puppycursus begint op woensdag 8 Maart 2023 om 19:00 uur. Vervolgens is iedere woensdag om 19:00 uur en zondag om 10:00 uur een les. Voor deze groep hebben we een maximum gesteld van 8 puppy’s. Wees er snel bij want vol is vol!
Inschrijven of meer informatie? Mail naar info@hsvsimpelveld.nl
Dogs Playing White Background Images – Browse 120,494 Stock Photos, Vectors, and Video | Adobe Stock

Oefenexamen 2022

Om zowel leden als trainers de kans te bieden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het VZH examen hebben we als hondensportvereniging Simpelveld een oefenexamen VZH georganiseerd. Onder het toeziend oog van trainer Ruud Agterberg begon de dag in een akker in Eys. Aldaar lieten de geleiders met hun honden hun bekwaamheid zien in het speuren. En wat waren we trots op ze! Met handige tips en tricks op zak keerden de geleiders en hun persoonlijke fanclub terug naar het verenigingslokaal alwaar de lunch reeds klaar stond om opgegeten te worden.

Na deze welverdiende pauze diende het appèl gedeelte zich aan. Op de wei werd het VZH afdeling A programma gelopen door een aantal leden. Ook hierbij werd er goed opgelet door trainer Frank Coolen en werden na afloop opnieuw handige tips gedeeld om beter voorbereid een echt examen te kunnen lopen.

Het was een sportieve, leerzame en bovenal zeer gezellige dag om samen te zijn!
Ook interesse om te komen trainen? Stuur een mail naar info@hsvsimpelveld.nl om eens te komen kijken naar een training.

Een bijzonder woord van dank aan Ruud Agterberg en Frank Coolen van hondenvrienden Helden voor het begeleiden tijdens deze dag en aan Edith Leclaire voor het maken van de prachtige foto’s.

Toch liever de foto’s los zien? Klik hier!

Oefenavond 2021

Afgelopen 4 september van 18:00 tot 22:30 hebben we als hondensportvereniging Simpelveld onze eerste oefenavond sinds de start van corona gehouden. Met maar liefst 19 deelnemers voor het behendigheidsparcours en 13 deelnemers voor het pakwerk was het een avond vol spanning, gezelligheid en plezier!

De top 3 van de winnaars staan hieronder weergegeven in de tabel per onderdeel.

Pakwerk

Naam begeleider Naam hond Plek
Karin Loki 1
Nicole Senna 2
Leroy Kane 2
Roy Raico 3
Karin Freya 3
Pascale Willow 3

* de tweede en derde gedeelde plekken zijn in willekeurige volgorde neergezet

Behendigheidsparcours

Naam begeleider Naam hond Plek
Nino Plien 1
Ralph Josie 2
Hans Rocky 3

Uiteraard heeft Ralph Kwappenberg ook weer de avond vastgelegd met zijn camera, waarvoor weer een woord van dank! De filmpjes staan hieronder weergegeven.

Een bijzonder woord van dank voor de vrijwilligers, de organisatie, begeleiders en bezoekers voor de zeer geslaagde dag!

Klusdag!

Afgelopen 8 augustus stond in het teken van onderhoud van het oefenterrein. Onderstaand filmpje geeft een impressie van hoe we, samen met onze leden, hebben gesnoeid, gemaaid, geklust en opgeruimd hebben.

Met een bijzondere woord van dank voor Ralph Kwappenberg voor het filmpje en de leden die hebben meegeholpen om het terrein weer in perfecte staat te brengen!